Testképzavar vagy pozitív énkép?

0 Comments

Mindenhol csak azt halljuk: légy pozitív! Könnyebb mondani, mint csinálni, ugye? De én mégis arra kérlek, hogy kapcsold ki a fejedben a kritikus hangot és fókuszálj inkább magadra és gondolkodj el az alábbi ötleteken!

  1. A kutatások szerint és saját tapasztalatom is azt mutatja, hogy az erőedzések, a jóga és a Pilates növeli saját testünk értékelését.
  2. Ne hasonlítgasd magad másokhoz! Sem a közösségi hálón (pl. Instagramon) naponta felbukkanó, sem a TV-ben látható ideális testekhez és pózokhoz!
  3. Gondolj szeretettel a testedre, ne ostorozd azt rendszeresen! Kezdd az erősségeiddel, úgymint: szép a mosolyod, kedves a modorod! Érezd magad szerethetőnek bármi áron (kudarcaid ellenére is), és mindenképpen tartsd is magad ehhez! Végülis mire van szükséged? Elfogadásra, megfelelési kényszer munkálkodik benned? Sürgősen felejtsd el!
  4. Járj masszázsra! Érdemes, mert ellazít és közben csak az érzésekre koncentrálj, ahelyett, hogy magadat ócsárolnád!

A másokkal való hasonlítgatás gyakorolja a legnagyobb hatást a testképedre. Az a tény, hogy szeresd a tested nem azt jelenti, hogy mindig gyöngyörűnek kell érezned magad. Sokkal inkább arról szól, hogy gondoskodsz róla, ápolod kívül-belül és tisztelettel bánsz vele.

Tedd fel magadnak a kérdést: miért is akarod megváltoztatni a tested?! Netán egészségesebbé, teherbíróbbá akasz válni, vagy csupán kevesebb stresszt megélni? Ezek mind tökéletes összhangban állnak tested és önmagad szeretetével és megbecsülésével. Valójában, ha csak az álomkülső elérése motivál, nem tartasz ki sokáig. Ne feledd: a tested a Te otthonod és nem a vágyott külsőd által kellene, hogy elnyerje a elismerésedet!

A Pilates gyakorlatok végzése közben belülről kifelé haladunk, harmóniát teremtünk, megéljük a békét, a nyugalmat és a szuper közérzetet. Mélyizommunka, mely szeliden összekapcsolódik a tudattal. Ha már csak erre figyelsz, már akkor is megérte. Erősebb szeretnél lenni vagy tónusosabb izmokat akarsz? Szerencsére a kettő együtt jár!

Ha már magaddal belülről is megbékéltél, a többi változás is jön magától. Azt ajánlom, adj egy esélyt magadnak, tapasztald meg a Pilates adta élményt és a testképed is pozitívabb lesz!

Rezsnyák Tímea

Leave a Comment

Your email address will not be published.