Best Body aerobic és Floor work Katus Attilával

0 Comments

2021. szeptember 12-én, egy csodaszép napos vasárnap délelőttön éppen előttem gurult be a hatvani B40 parkolójába Katus Attila, a hozzáillő „Katuskék” Nissan Katusaktív feliratú autójával, amellyel országszerte aerobic edzéseket tart és hirdeti az egészséges életmódot. Még a pólója is ilyen kék volt! Épp akkor érkeztem én is a meghirdetett és általa tartott mozgásformákra, mert nagyon érdekelt, hogy a sportaerobic sportágban hatszoros világ-, kétszeres Európa-bajnok, Világbajnok-győztes, személyi edző, aerobic szakedző, életmód tanácsadó és többek között Pilates oktatótól mi újat tanulhatnék, hogyan fejleszthetném az új hivatásomat. A könyvét (Formáld magad!), már rég megvettem, azóta is szívesen olvasgatom. De az élő edzés lehetősége mindent felülírt!

Amikor kiszállt az autóból, nagyon kedvesen üdvözölt, pár szót váltottunk (ő is angoltanár eredetileg), őszintén örült és érdeklődött, és hamarosan kezdődött a Best Body aerobic edzése. Szuper hangulat és zene tette teljessé a tempós mozdulatokat. Ez valami egészen más volt, mint a Pilates órák! Velünk tornázott végig, közvetlen modora, lendülete, humora mindenkit magával ragadott. Az első Best Body aerobic órán csupán mi nők aktivizáltuk magukat, a második Floor Work-ön már két férfi is csatlakozott hozzánk. Míg az első, pörgős tornán nagyon meg kellett dolgoznom, a másodikon már szinte teljesen magamra találtam a sok talajgyakorlati nyújtásokkal és kimondottam élveztem a rugalmas mozgást. Nem véletlen, hiszen ez a „felvonás” bőven tartalmazta a Pilates elemeit! Attila könyvében is olvasható, hogy a Pilates az izületi mobilitást és erőfejlesztést szolgálja, mentálisan és fizikálisan is kikapcsol, a test és a lélek harmóniájának kialakítását segíti és önmagunk megismerését is. Óriási segítséget nyújt a helyes testtartás elérésében, az izmok erősítésében, javítja az alvás minőségét, korrigálja a testet, a megnyúlt izmokat felerősíti. Jelentős szerepe van a szív-és keringési rendszer, légzőrendszer fejlesztésében.

A két edzés közötti szünetben táplálkozási és életmódtanácsokkal látott el bennünket és bemutatta a Katusfood étrendkiegészítőket is. Hitelesen átjött elhivatottsága, profizmusa és leginkább az a gondolat, hogy az egészség tényleg nem magánügy. Igazán kellemes és hasznos nap volt, hálásan köszönöm a lehetőséget!

Leave a Comment

Your email address will not be published.