Az új év ígérete

0 Comments

Mindenkit izgalommal tölt el egy új év kezdete. Vannak, akiket titkos kívánságuk, másokat álmaik megvalósítása és az új év kezdete, újabb lehetőségekkel, reményekkel tart lázban. Mégha nem is fogadunk meg semmit az új évben, akkor is nagyon fontos, hogy tudatosabbá tegyük a teendőinket, szervezetebbé váljunk rövid-és hosszú távú céljainkat illetően.

Nézzünk néhány alap dolgot, amellyel mindannyian küszködünk.

Halogatás

Megfogadhatjuk például, hogy nem halogatunk többé és kilépünk a komfortzónánkból. Győzzük le az egónkat, nem lesz könnyű, de fogadjuk meg és emlékeztessük magunkat erre napi szinten!

Türelem, fegyelem

Kapkodás, rohanás, idegeskedés, türelmetlenség? Mégis hova gyorsulunk már? Ideje megálljt parancsolni nekik egészségünk érdekében és a türelem, nyugalom szigetére evezni! Céljainkat illetően se legyünk türelmetlenek! Meditáljunk, imádkozzunk, sétáljunk, mozogjunk (Piláteszezzünk), és a testünk laza lesz, a lelkünk pedig nyugodt!

Figyelem

Fordítsunk több figyelmet szeretteinkre és környezetünkre! Ítélkezés helyett válasszuk az elfogadást és a szeretet erejét! Odaadó figyelemmel és érdeklődéssel hallgassuk végig a másikat és ne csak a saját gondjainkra koncentráljunk! Keressünk példaképeket! Ugyanakkor kitartóan szenteljünk figyelmet saját mentális és fizikális egészségünknek! Figyeljünk a belső hangra, a küldetésünkre és hitünkre! A kisebb célokat finomítsuk, dolgozzunk rajtuk és így elvezetnek az álmainkhoz.

Fejlődés

Olvassunk minőségi irodalmat és használjuk a képzeletünket! Einstein mondta: “A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges, a képzelet felöleli az egész világot.” Miért is kell az embereknek állandóan képi stimulus? Egyáltalán hol marad manapság a képzelet ereje? Bízzunk magunkban, leginkább ez ad erőt a fejlődés megvalósításához!

Kreativitás

Lehet, hogy egy újabb hobbi, kreatív tevékenység különös értelmet ad az életünknek és még fejlődhetünk is általuk. Álmainkat, céljainkat le is rajzolhatjuk, vagy motivációs naplónkat rajzainkkal is díszíthetjük.

Végül higgyük is el, hogy az új esztendőben újabb csodák várnak ránk! Boldog, félelemmentes újévet kívánok!

Leave a Comment

Your email address will not be published.